Sharp innova
- snajperzysta1
- snajperzysta1
Taki juz los zabaweczek typu innova Gdyby bylo to troszke masywniejsze, zrobione z wieksza precyzją i z lepszych materialów to byloby to godne uwagi, teraz jest jak jestkoruss89 pisze:Ja swoja wlasnie kupilem od drozda ipo raz kolejny bym juz nie kupil. Sprzedalem ja na bezowym, po czym od razu pojawila sie na allegro
Hw90 5,5 + dm60 + DOT 4-16x42 AO i fajny tłumiczek od Hogana
- snajperzysta1
Woytek pisze:i kosztowało by przynajmniej 2 razy tyle... coś za coś.drozdzu pisze: Gdyby bylo to troszke masywniejsze, zrobione z wieksza precyzją i z lepszych materialów to byloby to godne uwagi,
O to to to
I dlatego właśnie sharp dzięki swojej celności i swojego rodzaju wykonaniem stał się obiektem mojej uwagi Jest idealnym materiałem dla domorosłych
Raczej nie jest takim idealnym materiałem. Swego czasu się zastanawiałem nad nią ale jak policzyłem ile razy trzeba się namachać tą wajchą na jednym strzelaniu nawet rekreacyjnym... to dałem sobie spokój. Takie klepanie przed każdym strzałem raczej szybko zniechęca.snajperzysta1 pisze:Jest idealnym materiałem
Myślę, że ten filmik (pierwszy z brzegu) po 40s idealnie pokazuję jak wygląda obsługa w terenie http://www.youtube.com/watch?v=pU5IVhhB ... re=related
Ale to co komu się podoba to kupuje.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2011, 20:55 przez Woytek, łącznie zmieniany 1 raz.
AA Pro Sport BKL DOT
HW 97k
Crosman 3576
Hatsan 90 custom
HW 97k
Crosman 3576
Hatsan 90 custom
- snajperzysta1
Sam napisałeś że coś za coś
nie trzeba butli, pompki ale trzeba majtać i odrzutu brak
Mam ją już spory okres czasu i nonstop w użyciu, chwale sobie. Pisząc o materiale miałem na myśli domowych majsterkowiczów
nie trzeba butli, pompki ale trzeba majtać i odrzutu brak
Mam ją już spory okres czasu i nonstop w użyciu, chwale sobie. Pisząc o materiale miałem na myśli domowych majsterkowiczów
Ostatnio zmieniony 16 maja 2011, 20:57 przez snajperzysta1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jeszcze parę lat temu było łatwo dostać sharpa innova na targu, bazarze. Teraz się nie spotyka tego sprzętu. Szukać można na Allegro. Duża szansa na znalezienie.
[ Dodano: Sob 02 Lis, 2013 00:47 ]
Sharp Innova, pomijając już materiał z jakiego jest wykonana ta wiatrówka, ma jedną wadę konstrukcyjną nie do usunięcia. Jest nią konstrukcja spustu. Trzpień zaworu opiera się na stalowej płytce z przewierconym otworem i strzał następuje po przesunięciu tej płytki tak, by trzpień wpadł w ten otwór. Zawsze jednak trzpień wpadając w ten otwór trze po jednej stronie i powoduje to wycieranie się kanału w którym porusza się ten trzpień. W konsekwencji z czasem robi się on eliptyczny. Wyciera się do dołu od strony spustu i do góry od strony wnętrza kartusza i powoduje że trzpień coraz bardziej schodzi z osi kartusza i zaczyna zacinać się po strzale w tylnym położeniu. Sprężyna powrotna nie wpycha go z powrotem do wnętrza kartusza, do czego przyczyniają się też opiłki których coraz więcej powstaje na skutek nieosiowej pracy trzpienia. A siły działające na trzpień przy pięciu pompkach są tak duże, że cała wiatrówka aż trzeszczy. Wycieranie się więc kanału w jednym tylko kierunku w takiej konstrukcji jest nieuniknione i to jest błąd konstrukcji tego karabinka.
[ Dodano: Sob 02 Lis, 2013 00:47 ]
Sharp Innova, pomijając już materiał z jakiego jest wykonana ta wiatrówka, ma jedną wadę konstrukcyjną nie do usunięcia. Jest nią konstrukcja spustu. Trzpień zaworu opiera się na stalowej płytce z przewierconym otworem i strzał następuje po przesunięciu tej płytki tak, by trzpień wpadł w ten otwór. Zawsze jednak trzpień wpadając w ten otwór trze po jednej stronie i powoduje to wycieranie się kanału w którym porusza się ten trzpień. W konsekwencji z czasem robi się on eliptyczny. Wyciera się do dołu od strony spustu i do góry od strony wnętrza kartusza i powoduje że trzpień coraz bardziej schodzi z osi kartusza i zaczyna zacinać się po strzale w tylnym położeniu. Sprężyna powrotna nie wpycha go z powrotem do wnętrza kartusza, do czego przyczyniają się też opiłki których coraz więcej powstaje na skutek nieosiowej pracy trzpienia. A siły działające na trzpień przy pięciu pompkach są tak duże, że cała wiatrówka aż trzeszczy. Wycieranie się więc kanału w jednym tylko kierunku w takiej konstrukcji jest nieuniknione i to jest błąd konstrukcji tego karabinka.