Najnowszy karabinek elektroniczny Daystate: Red Wolf
http://daystate.com/rifles/redwolf/
Butla z włókna węglowego o pojemności 0.48 L i ciśnieniu roboczym: 250 Barów. Lufa 43 cm, ok. 420 strzałów w kal. 4.5mm
Energia 16J na JSB Express
Daystate Red Wolf HiLite
Re: Daystate Red Wolf HiLite
Byle by tylko prądu starczyło na te 420 strzałów.
Widziałem już Dejstejty zchodzące z toru bo operator zapomniał że acu to trza co jakiś czas naładować
Ja też zazdraszczam.
Widziałem już Dejstejty zchodzące z toru bo operator zapomniał że acu to trza co jakiś czas naładować
Ja też zazdraszczam.
Radość w naszych dziecięcych oczach jest najważniejszą cnotą hobby.
- Mamutowicz
- -#mamutowicz
Rysiek.. 2 lata temu na MŚach gostek z mojej grupy zapomniał.. śrutu..
Mówcie co chcecie, ale Daystate robi ładne osady.. już mi sie zaczyna tęsknić za Regalem..
Mówcie co chcecie, ale Daystate robi ładne osady.. już mi sie zaczyna tęsknić za Regalem..
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor..
Ps.
Zacząłem znowu szczelać..
Dam znać jak zacznę ftrafiać.
Ps.
Daystate MK3, MK4, Air Wolf mają akumulatory wodorkowo-niklowe. I ich ładowanie jest stałym prądem na płycie Daystate o wartości ok. 60 mA. Nie jest to automatyczne ładowanie, tylko czasowe i użytkownik nie wie kiedy jest naładowana do pełna.
Te akumulatory są mocno obciążane po strzale dużym prądem chwilowym ~ 2A w czasie ok. 0.5sek., który ładuje kondensator 2200uF.
Zwykle pojemność akumulatorów spada o 50% po 2-3 latach intensywnej eksploatacji.
Daystate Red Wolf na już lepszą baterię Li-Po. Już jakiś czas eksploatuje ten karabin i jest super.
Płytka regulacyjna przyda się - przy ciśnieniu 120 Barów - prędkość jest już niższa o 5-6 m/s
Teraz Daystate rozszerzył ofertę o wersję Safari z lufą 60 cm i dużą energią.
http://daystate.com/rifles/redwolfsafari/
Te akumulatory są mocno obciążane po strzale dużym prądem chwilowym ~ 2A w czasie ok. 0.5sek., który ładuje kondensator 2200uF.
Zwykle pojemność akumulatorów spada o 50% po 2-3 latach intensywnej eksploatacji.
Daystate Red Wolf na już lepszą baterię Li-Po. Już jakiś czas eksploatuje ten karabin i jest super.
Płytka regulacyjna przyda się - przy ciśnieniu 120 Barów - prędkość jest już niższa o 5-6 m/s
Teraz Daystate rozszerzył ofertę o wersję Safari z lufą 60 cm i dużą energią.
http://daystate.com/rifles/redwolfsafari/
- Mamutowicz
- -#mamutowicz
Niezła maszyna..
Szkoda że tylko FAC.. ale wkradł im się mały zonk do opisu..
Dostępne kalibry: 5.5 mm, 6.35 mm i 7.62 mm ( brak 4.5mm )
Ale ilości strzałów już uwzględniają 4.5mm
Magazynek dostępny tylko dla kalibru 7.62 ... ( Rowan będzie miał co robić.. )
I znowu kalka z poprzedniego modelu - pojemności magazynków podane równieć dla kalibrów 5.5 i 6.35mm
Eh... i jak tu wierzyć opisom..
Szkoda że tylko FAC.. ale wkradł im się mały zonk do opisu..
Dostępne kalibry: 5.5 mm, 6.35 mm i 7.62 mm ( brak 4.5mm )
Ale ilości strzałów już uwzględniają 4.5mm
Magazynek dostępny tylko dla kalibru 7.62 ... ( Rowan będzie miał co robić.. )
I znowu kalka z poprzedniego modelu - pojemności magazynków podane równieć dla kalibrów 5.5 i 6.35mm
Eh... i jak tu wierzyć opisom..
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor..
Ps.
Ps.
Rozebrany Daystate Red Wolf
Lufę trzymają 2 śruby dociskowe ( robaczki ).
Poniżej mechanizm indeksacji magazynka ( ciśnienie podczas strzału podnosi iglicę, która uderza w metalową "dzwigienkę" w magazynku )
Dostęp jest łatwy. Odkręca się 2 śruby imbusem 2mm.
Mosiężny wkład zaworu wypycha się od strony zbijaka ( są 2 otwory ) cienkim długim wkrętakiem.
Procesor
Zbijak z elektromagnesem. Po prawej stalowy krążek zamykający obwód zewnętrznego płaszcza magnetycznego.
Korek ( na zdjęciu) wyjmuje się z systemu naciskając zatrzask przez szczelinę w bloku, gdzie przesuwa się dźwignia ( górna strzałka ), a następnie przesunąć suwak bezpiecznika w pozycję "odbezpieczony". Korek wyskoczy - bez żadnych oporów.
Pasują polskie śrubki M3 pod imbus.
Złącze: połączenie przewodów cewki zbijaka z "terminal block" ( złącze 2 pinowe ). Na to połączenie trzeba zwracać uwagę podczas konserwacji, styki przewodów miedzianych mogą się z czasem utleniać, co pogorszy kontakt i może spowodować spadek energii. W swoim karabinku usunąłem złącze z płyty, a przewody cewki przedłużyłem przewodem elastycznym w izolacji silikonowej i wlutowałem bezpośrednio do płyty
W kalibrze 4.5mm oring w lufie ma rozmiar ~ 4 x 1.5 mm
Lufę trzymają 2 śruby dociskowe ( robaczki ).
Poniżej mechanizm indeksacji magazynka ( ciśnienie podczas strzału podnosi iglicę, która uderza w metalową "dzwigienkę" w magazynku )
Dostęp jest łatwy. Odkręca się 2 śruby imbusem 2mm.
Mosiężny wkład zaworu wypycha się od strony zbijaka ( są 2 otwory ) cienkim długim wkrętakiem.
Procesor
Zbijak z elektromagnesem. Po prawej stalowy krążek zamykający obwód zewnętrznego płaszcza magnetycznego.
Korek ( na zdjęciu) wyjmuje się z systemu naciskając zatrzask przez szczelinę w bloku, gdzie przesuwa się dźwignia ( górna strzałka ), a następnie przesunąć suwak bezpiecznika w pozycję "odbezpieczony". Korek wyskoczy - bez żadnych oporów.
Pasują polskie śrubki M3 pod imbus.
Złącze: połączenie przewodów cewki zbijaka z "terminal block" ( złącze 2 pinowe ). Na to połączenie trzeba zwracać uwagę podczas konserwacji, styki przewodów miedzianych mogą się z czasem utleniać, co pogorszy kontakt i może spowodować spadek energii. W swoim karabinku usunąłem złącze z płyty, a przewody cewki przedłużyłem przewodem elastycznym w izolacji silikonowej i wlutowałem bezpośrednio do płyty
W kalibrze 4.5mm oring w lufie ma rozmiar ~ 4 x 1.5 mm