Co zrobić gdy przytrafi się coś takiego:
Najlepiej kupić nową,tylko to trochę potrwa,ponieważ nie zależało mi na szmocy ,to zrobiłem coś takiego,przy pomocy palnika.
Sadzę,że przyczyną takiego wypaczenia był brak podkładki ślizgowej,za mała fazka i ciasnota na prowadnicy /tłok nieobrotowy/,podkładka już będzie zamontowana.
Długość sprężyny zmniejszyła się o 2 cm a energia o 1J-czyli tragedii nie ma Sposób dobry na dłuższe sprężyny,nie trzeba ucinać, a na pewno wytrzymałość wzrośnie.
Sprężyna- co zrobić, gdy?
Re: Sprężyna- co zrobić, gdy?
Zahartowałeś ten kawałek zgnieciony, czy zostawiasz "na miętko" ?
Czas na małe "conieco" .(Już nie mam Hatsana ) Ale mam hulajnogę na prunt, "UZI", strzelbę taką jak Kamazek i spaliłem Roberta J chinkę "Magnum" !
- kamazek
- szpecjalista od GPK Zasłużony 2021
Ale tak ściśnięta końcówka sprężyny nie pracuje.
Lepiej by było wyprostować ugięcie za pomocą palnika i założyć do wiatrówki.
Nawet jak siądzie, to zawsze trochę będzie pracować.
Tak tylko misiam ...
Lepiej by było wyprostować ugięcie za pomocą palnika i założyć do wiatrówki.
Nawet jak siądzie, to zawsze trochę będzie pracować.
Tak tylko misiam ...
----------------------------------------------
LaOs Wrocław zaprasza
Żona z czarnym pasem karate to silna rodzina, grzeczne dzieci, uprzejma teściowa i kochający, wierny mąż
LaOs Wrocław zaprasza
Żona z czarnym pasem karate to silna rodzina, grzeczne dzieci, uprzejma teściowa i kochający, wierny mąż
Zastanawiałem się co spowodowało takie wygięcie sprężyny, moja pierwsza teoria nie za bardzo mi pasowała i okazało się,że uszczelka tłoka miała nadwymiar i to dość spory.
Przypomniałem sobie,jak kiedyś kupowałem zestawy do Prosporta u Hogana i Waldek powiedział,że jak by się trafiła uszczelka z nadwymiarem,to ją przeszlifuj na tokarce,tak też zrobiłem
Papier ścierny 220 i co kilka sekund pomiar do uzyskania właściwego wymiaru. Po tym zabiegu wrócił utracony "dżul" i prędkość jest bardziej stabilna
A ha, papier należy przykładać tak jak uformowana jest uszczelka,czyli pod kątem,tłoki HW,czy AA można łapać za trzpień i nie jest potrzebna tokarka
Pozdrawiam
Przypomniałem sobie,jak kiedyś kupowałem zestawy do Prosporta u Hogana i Waldek powiedział,że jak by się trafiła uszczelka z nadwymiarem,to ją przeszlifuj na tokarce,tak też zrobiłem
Papier ścierny 220 i co kilka sekund pomiar do uzyskania właściwego wymiaru. Po tym zabiegu wrócił utracony "dżul" i prędkość jest bardziej stabilna
A ha, papier należy przykładać tak jak uformowana jest uszczelka,czyli pod kątem,tłoki HW,czy AA można łapać za trzpień i nie jest potrzebna tokarka
Pozdrawiam
-
Miałam podobna sytuacje i niestety musiałam kupić nową, moje próby naprawy nic nie dały