bmk 12

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wolf116
Posty: 764
Rejestracja: 27 lis 2011, 15:21
Lokalizacja: Heppenheim

bmk 12

Post autor: wolf116 » 11 sty 2012, 5:22

PIERWSZY RAZ W ŻYCIU ROZBIERAŁEM KARaBINEK I MAM KILKA PYTAŃ

KARABINEK KTORY DOSTAŁEM GRaTIS BMK-12

WIĘC TAK :

ZOSTAL WYMYTY
PRZESMAROWANY TAKIMI SMARAMI ZGODNIE Z INSTRUKCA KTORĄ TU ZNALAZŁEM

MOLIBDENOWY
MIEDZIOWY
I OLEJEK SILIKONOWY

Obrazek

DALEJ:

WYKONANA USZCZELKA PET ( Z PUSZKI ALUMINIOWEJ)

NA ZDJĘCIU ZAZNACZONA


Obrazek


WYPOLEROWANY TŁOK

ZAŁOŻONA NOWA USZCZELKA ZEPTO TAKA ;


Obrazek

I PO OKOŁO 40 STRZAŁACH PRAKTYCZNIE PRZESTAŁ KOPCIĆ CZYLI CHYBA WSZYSTKO DOBRZE ZROBIŁEM , JEŚLI O CZYMŚ ZAPOMNIAŁEM TO POPRAWCIE MNIE JESZCZE RAZ JĄ ROZBIORĘ

WIEM ŻE TO NIJAKI SPRZĘT ALE GDY JA DOSTAŁEM NIE MOGŁEM LUFY PRZEŁAMAĆ TAK CIĘŻKO CHODZIŁA ,A TERAZ POEZJA , WRAZ Z OPTYKĄ CAŁKIEM NIEZŁE WYNIKI NA 20 METRÓW

DAROWANEMU KONIOWI WIECI CO ... PRZY OKAZJI SIE TROCHĘ PODSZKOLIŁEM

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC

[ Komentarz dodany przez: Iwan: Sro 11 Sty, 2012 10:05 ]
Nie piszemy dużymi literami- w sieci oznacza to krzyk. Popraw również błędy. Ogonki mile widziane
ROZBROJONY

Awatar użytkownika
Qbuś
-#zasłużony
-#zasłużony
Posty: 5909
Rejestracja: 28 paź 2007, 15:37
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Qbuś » 11 sty 2012, 7:50

Jeżeli działa jak trzeba i jesteś zadowolony, to O.K. (Popracuj nad spustem jak się trochę "nastrzelasz") i pisz "normalnie", bo się ciężko czyta taki krzyk ! :) .
Czas na małe "conieco" :D .(Już nie mam Hatsana :( ) Ale mam "UZI", strzelbę taką jak Kamazek i spaliłem Roberta J chinkę "Magnum" Obrazek !

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Posty: 340
Rejestracja: 01 lip 2009, 9:38
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Hiszpan63 » 11 sty 2012, 13:34

Qbuś pisze:(Popracuj nad spustem jak się trochę "nastrzelasz")
No właśnie :) ... można spokojnie przeszlifować zaczep tloka i zaczep na spuście , wpierw pilnikiem , a później papierkiem wypolerować .Materiału tam aż nadto , a efekt wyśmienity.
Jak Pan Bóg dali to i z kija wypali...
Mpp HP-01 "Gnom"

Awatar użytkownika
klawyziutek
Posty: 249
Rejestracja: 28 wrz 2011, 10:30
Lokalizacja: Bochnia

Post autor: klawyziutek » 11 sty 2012, 13:56

Podwieszę się, co by niepotrzebnie nie zakładać nowego tematu. Piszecie że po smarowaniu przez jakiś czas jest ,,dizel". U mnie w HW50 nic takiego po smarowaniu nie występuje. Czyżbym coś źle smarował ? Zaznaczam że smary to: miedziowy(spust, kostka lufy i elementy naciągu) i molibdenowy (cała reszta).
Dupiane wczoraj, dupiane dziś, dupiane jutro. Nie ma to jak stabilizacja.

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Posty: 340
Rejestracja: 01 lip 2009, 9:38
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Hiszpan63 » 11 sty 2012, 14:39

klawyziutek pisze: Piszecie że po smarowaniu przez jakiś czas jest ,,dizel".
Jesli dobrze/prawidłowo nasmarowaleś , to diesla ma nie być. Bywa , że podczas smarowania , montowania jakaś śladowa ilość smaru dostanie się na uszczelkę ... wtedy przez kilkadziesiąt strzałów jest efekt diesla .

Nie masz ?? ... to nie masz się czym martwić .. ;)
Jak Pan Bóg dali to i z kija wypali...
Mpp HP-01 "Gnom"

Awatar użytkownika
wolf116
Posty: 764
Rejestracja: 27 lis 2011, 15:21
Lokalizacja: Heppenheim

Post autor: wolf116 » 11 sty 2012, 20:28

Zwolnijcie koledzy z tym poprawianiem błędów , to raczej nie jest forum polonistyczne a zakładając konto nie ma wzmianki w regulaminie o tym , że muszę pisać poprawnie po polsku , może ja jestem dyslektykiem ,to znaczy że nie mogę korzystać z waszego forum , tylko poprawiacie i poprawiacie !!!

Co do wielkich liter ok , mój błąd , ale te ciAgłe ogonki , kropki itd to troche juz przesada


PEACE :/
ROZBROJONY

rifleman

Post autor: rifleman » 11 sty 2012, 20:34

Chyba jednak nie czytałeś regulaminu, :/
Regulamin pisze:Rozdział V, punkt 7.
7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów.
Poza tym: http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=9272

Nie chce mi się tłumaczyć jeszcze raz tego samego, ale od czasu do czasu można postawić kropkę lub przecinek.

EDZIA/ Sprawdziłem - nie czytałeś regulaminu. :devil2:

Awatar użytkownika
wolf116
Posty: 764
Rejestracja: 27 lis 2011, 15:21
Lokalizacja: Heppenheim

Post autor: wolf116 » 11 sty 2012, 20:41

dobra nieważne , mam laptopa z austrii i każdy polski znak kopiuje z innego postu , badź z notatnika , więc napisanie tematu kopiując każdy polski znak zajmuje 5 razy więcej czasu , ale nieważne nie było tematu

Ps

moderowałem podobne forum kilka lat temu i regulaminy przynajmniej w kilkunastu punktach są takie same , dotyczące ; pisowni , zachowania , odnoszenia sie do innych użytkowników itd , więc nawet jesli go nie czytałem to w połowie go znam


Ale ok nie było sprawy ;)
ROZBROJONY

rifleman

Post autor: rifleman » 11 sty 2012, 20:45

Chodziło bardziej o WIELKĄ LITERĘ i parę kropek.
Ogonki może jakoś przeżyjemy. Najwyżej @Iwan nie będzie mógł spać. ;)
Z mojej strony EOT.

Awatar użytkownika
wolf116
Posty: 764
Rejestracja: 27 lis 2011, 15:21
Lokalizacja: Heppenheim

Post autor: wolf116 » 11 sty 2012, 20:45

No i loozik ;)
ROZBROJONY

Awatar użytkownika
Iwan
Posty: 1672
Rejestracja: 24 lis 2008, 19:27
Lokalizacja: Świdnik

Post autor: Iwan » 11 sty 2012, 22:36

Skoro Twój laptop nie uznaje polskich ogonków, to jakoś przeżyję :) Łyknę środki nasenne i dam radę.

Nic na to nie poradzę, że miałem taką polonistkę. Czteroletni z nią kontakt wpłynął na moją psychikę :maruda:
Obrazek
Czy to z góry, czy pod górę – furman patrzy w końską dziurę.

Awatar użytkownika
wolf116
Posty: 764
Rejestracja: 27 lis 2011, 15:21
Lokalizacja: Heppenheim

Post autor: wolf116 » 12 sty 2012, 20:52

Specjalnie dla Ciebie postaram się ogonkować literki hehe :lol:
ROZBROJONY

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość