Czy do slavii 630 wsadze sprezyne od hatsana 55

ODPOWIEDZ
dyziok1998
Posty: 4
Rejestracja: 03 gru 2014, 19:33

Czy do slavii 630 wsadze sprezyne od hatsana 55

Post autor: dyziok1998 » 14 gru 2015, 18:30

Witam mam problem z slaviią 630 poniewaz strzela tak słabo ze czsami jestem w stanie zauważyć śrut w locie i dlatego przydał by się jej remont, tuning.Postanowiłęm wymienic sprezyne w tej slavii na tą z hatsana http://allegro.pl/tuningowa-sprezyna-do ... 63883.html
podobno po skróceniu wejdzie do slavii.Pytanie takie czy aby napewno wejdzie ,i czy ta wiatrówka bedzie potem strzelała? Podam wymiary spręzyny slavii 630
- długość: 23,5 cm
- Ilość zwoi: 37,5
- średnica wewnętrzna: 13,2 mm
- średnica zewnętrzna: 19,2 mm
- średnica drutu: 3 mm
a tu wymiary sprezyny z hatsana która ma rzekomo wejsc
długość: 32 cm
- Ilość zwoi: 43
- średnica wewnętrzna: 12,9 mm
- średnica zewnętrzna: 19,3 mm
- średnica drutu: 3,20 mm
Wejdzie?
Kolejne pytanie: Czy wymieniajac sprezyne na ta z hatsana (jesli si e da) zrobie wielki upgrade? Narazie to jest słabo z 20m ledwo przebije jedną strone puszki po kukurydzy.Moim zdaniem jest to słaby wynik gdyz dla prówania mój harnaś z 70m rozbija butelkę po piwie.Jedyna przewaga tej slavki nad moim harnasiem mod 55 jest taka ze jest duzo wiekszy komfort strzału, spust lekki i ma krótką drogę.

Awatar użytkownika
Eres
Posty: 54
Rejestracja: 04 lip 2011, 18:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: Eres » 14 gru 2015, 20:47

Nie wiem który masz rocznik tej Slavi, ale zakładam że stary typ tłoka. ten typ powinien mieć energię max 8J i więcej nie wyda. Jak zamontujesz sprężynę od Hatsana to cykl strzału stanie się kiepski a energia może się nawet pogorszyć. Możesz przecież zamontować sprężynę od Slavii 634, ale efekt będzie podobny.

dyziok1998
Posty: 4
Rejestracja: 03 gru 2014, 19:33

Post autor: dyziok1998 » 15 gru 2015, 11:26

Czyli jakby wsadzic od slavii 634 to tez to nie bedzie fajnie działało? Czyli tylko oryginał sprezyna wchodzi w gre? Wiatrówka ma ze 25 lat.

Awatar użytkownika
Eres
Posty: 54
Rejestracja: 04 lip 2011, 18:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: Eres » 15 gru 2015, 11:29

Może być inna, ale najlepiej z drutu 3mm.

dyziok1998
Posty: 4
Rejestracja: 03 gru 2014, 19:33

Post autor: dyziok1998 » 15 gru 2015, 12:04

Weź napisz to jeszcze raz.. no to przecież jakaś masakra językowa jest.. :zdziwko:
Piotrek.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2015, 22:33 przez dyziok1998, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eres
Posty: 54
Rejestracja: 04 lip 2011, 18:49
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: Eres » 15 gru 2015, 12:16

Zewnętrza średnica sprężyny musi być odpowiednia do tłoka

dyziok1998
Posty: 4
Rejestracja: 03 gru 2014, 19:33

Post autor: dyziok1998 » 18 gru 2015, 17:44

Czyli fajnie bedzie działała sprezyna z slavii 634 w slavii 630?

[ Dodano: Sob 19 Gru, 2015 12:36 ]
A ta będzie pasowac? http://allegro.pl/slavia-podwojna-sprez ... 44659.html

[ Dodano: Nie 20 Gru, 2015 16:31 ]
A jak najlepiej zwiekszyc moc? Bo gólnie to ciezko jak z hatsana i slavii 634 sprezyny sprawia ze cykl strzału będzie lipny

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości