Obrazek Obrazek Obrazek

Budujemy chronograf

Przyrządy i osprzęt do wiatrówek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mamutowicz
-#Admini
-#Admini
Posty: 3515
Rejestracja: 02 paź 2011, 14:07
Lokalizacja: Rajcza / Thurcroft

Re: Budujemy chronograf

Post autor: Mamutowicz » 21 mar 2017, 10:45

Fajne.. Ale to ma jedną wadę.. jak zostawisz na ściółce i obrócisz się za jakąś sikorką to potem możesz nie znaleźć.. :hihi:
Nie.. no żartuję.. :)
Ale jeszcze raz - tak se zrobiłeś malunki, czy wprowadzasz wersję do menu?
Sebastian Nikiel
Nie zmarnuj 1% podatku

Awatar użytkownika
radecek
Posty: 290
Rejestracja: 24 paź 2006, 20:11
Lokalizacja: Poland

Re: Budujemy chronograf

Post autor: radecek » 21 mar 2017, 16:46

Standardowo kolor czarny. Wersja camo - na indywidualne zamówienie.

zakooo
Posty: 14
Rejestracja: 15 wrz 2015, 17:23
Lokalizacja: Kraków

Re: Budujemy chronograf

Post autor: zakooo » 28 mar 2017, 6:20

Witam przymierzam się do budowy chrono, mam pytanie do was (na część juz zobie sam odpowiedziałem wiec edytowałem post żeby nie siać fermentu :P )

r 1,2,3,4,5,6,8,9,10,11 wartości tych rezystorów są podane w kilo ohm czy ohm ??
Hatsan 90

Awatar użytkownika
krolik
Posty: 69
Rejestracja: 12 sie 2011, 17:03

Re: Budujemy chronograf

Post autor: krolik » 02 kwie 2017, 15:00

Zakooo, jak zadajesz takie pytanie to lepiej sam się nie bierz za budowę chrono... ;)
Albo wpisz najpierw w Google hasło: czytanie schematów elektronicznych...
A było ich ze czterdzieści.... i dosyć na razie zmian sprzętu... :)

zakooo
Posty: 14
Rejestracja: 15 wrz 2015, 17:23
Lokalizacja: Kraków

Re: Budujemy chronograf

Post autor: zakooo » 02 kwie 2017, 21:14

zagłębiłem sie w temat i wiem już jakie banalne pytanie zadałem ;) Zmyliło mnie to, że w instrukcji część elementów była podana w kilo a część była np. 100 i nie byłem pewien czy to jest błąd i ktoś zapomniał dopisać wielkość czy domyślnie chodzi o ohm... pytanie było pisane przed godz 7 kawy nie zdążyłem wypić :) próbuje zamówić płytkę od kolegi z forum czekam na odp. a jak się nie uda to bierzemy się za papier kredowy i drukujemy, w najgorszym wypadku płytka uniwersalna ale chcę tego uniknąc bo to mało estetycznie wygląda ;) jak coś uda mi się sensownego zmontować wrzucę fotki
Hatsan 90

Awatar użytkownika
krolik
Posty: 69
Rejestracja: 12 sie 2011, 17:03

Re: Budujemy chronograf

Post autor: krolik » 05 kwie 2017, 22:54

Powodzenia. Dawaj znać jak postępy.
Wybrałeś juz mikrokontroler?
A było ich ze czterdzieści.... i dosyć na razie zmian sprzętu... :)

zakooo
Posty: 14
Rejestracja: 15 wrz 2015, 17:23
Lokalizacja: Kraków

Re: Budujemy chronograf

Post autor: zakooo » 06 kwie 2017, 5:57

Wcześniej ktoś pisał że układ działa na Atmega.
Przymierzam się do tego.
ATmega-8-16PU DIL-28W UKŁAD


W pracy mam dostęp do Programatora MPLAB PM3 więc z zaprogramowaniem też nie powinno być problemu
Hatsan 90

Awatar użytkownika
xork
Posty: 84
Rejestracja: 11 lip 2016, 9:39
Lokalizacja: Nowy Otwór Maz..

Re: Budujemy chronograf

Post autor: xork » 20 kwie 2017, 9:56

od kilku dni przeglądam temat z diy na arduinie i gdzieś mi się rzucił w oczy fragment kodu z przerwaniami i wywaleniem wyniku na serial bez zadnych dodatków taki króciutki, a teraz nie mogę tego znaleźć...może to po radziecku było...widzieliście gdzieś bo znowu brnąć strona po stronie, sami rozumiecie
już znazł żem dżem
Nie śpię, bo trzymam kredens!

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości