Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak bezstresowo oddzielić spust od systemu w Harrym

Maruda
Posty: 921
Rejestracja: 20 lut 2007, 13:49
Lokalizacja: Józefów

Post autor: Maruda » 11 cze 2008, 6:37

Nie przesadzasz. Spust można złożyć z zawiązanymi oczami, gdyby nie ta krótka sprężynka. :D

nunez
Posty: 768
Rejestracja: 03 wrz 2006, 18:18
Lokalizacja: Stępna

Post autor: nunez » 11 cze 2008, 6:40

no właśnie :lol:
;slavka634;

Awatar użytkownika
Andersh
Posty: 250
Rejestracja: 27 kwie 2007, 10:46
Lokalizacja: podlasie

Post autor: Andersh » 11 cze 2008, 19:40

no właśnie, gdyby nie ta sprężynka :maruda:
mój spust jest bez S i dostanie się do cylindra nie oznacza wcale rozsypanie mechanizmu w mak; aby temu zapobiec łapię całość taśmą malarską, a bolec który trzeba wyjąć aby odjąć spust od cylindra zastępuję krótszym o podobnej średnicy wypychając jeden drugim i mechanizm w całości mam w ręku, potem zakładam z powrotem, przepycham bolec, odrywam taśmę i w krótszym czasie jest na miejscu
Hatsan 55 Long + tuning, pakuję w pokrowiec od Dronga, PP 6x40 naprawdę działa

Awatar użytkownika
pg.25
Posty: 409
Rejestracja: 10 mar 2008, 20:47

Post autor: pg.25 » 11 cze 2008, 20:17

A mi się niedawno rozsypał,już drugi raz :D I drugi raz złożyłem tylko tym razem skorzystałem z okazji i wymieniłem sprężynki na takie od długopisu,coby delikatniej się strzelało :D
Hatsan 75S+Alchemik+PP 6x40
sharps innova+chinka3.5-10x40

Awatar użytkownika
EndriuSz
Posty: 20
Rejestracja: 11 cze 2008, 22:18
Lokalizacja: wiesz gdzie?

Post autor: EndriuSz » 16 cze 2008, 22:33

Witam.

Mianowicie mam pytanie ,bo wziąłem się za rozbieranie swojego hatsana 70S. Przy próbie odłączenia spustu od systemu wypadła mi sprężynka i metalowy element. Jak to umieścić z powrotem na miejscu :) poza tym chciałbym powymieniać sprężynki na miększe. Prosze o pomoc.

Obrazek

To są te części :(

Awatar użytkownika
eclip2
Posty: 1234
Rejestracja: 09 lis 2007, 21:46
Lokalizacja: Kostry/Lubelskie

Post autor: eclip2 » 16 cze 2008, 22:44

Tu masz zdjęcie złożonego spustu Obrazek
Co do zmiękczania spustu: http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=37
B2->H55->HW97k->FN19->HW90->AT44
BT3-9x40->BL3-9x40->BT3-9x40 DOA600->BT6-18x40
Łucznik wz.70 + Browning Buck Mark URX

Awatar użytkownika
EndriuSz
Posty: 20
Rejestracja: 11 cze 2008, 22:18
Lokalizacja: wiesz gdzie?

Post autor: EndriuSz » 16 cze 2008, 23:24

Dzięki. Poradziłem sobie z tym :) a co mam zrobić kiedy lufa jest mocowana na bolec na nie na dwie śruby tak jak na zdjęciach zamieszczonych na forum?
Hatsan 70S Tuning

Maniek
Posty: 1225
Rejestracja: 03 lip 2006, 13:39

Post autor: Maniek » 16 cze 2008, 23:36

Najprościej roznitować napinacz, a nit zastąpić śrubeczką.

Awatar użytkownika
EndriuSz
Posty: 20
Rejestracja: 11 cze 2008, 22:18
Lokalizacja: wiesz gdzie?

Post autor: EndriuSz » 16 cze 2008, 23:40

Czyli nie ma innej możliwości wyciągnięcia tłoka omijając roznitowanie napinacza??

Maniek
Posty: 1225
Rejestracja: 03 lip 2006, 13:39

Post autor: Maniek » 17 cze 2008, 0:12

Bolec kostki jest podobno wybijalny, ale tam trzeba nacisku kilku ton. Młotkiem niema sensu kaleczyć. Prościej zrobić napinacz.

Awatar użytkownika
EndriuSz
Posty: 20
Rejestracja: 11 cze 2008, 22:18
Lokalizacja: wiesz gdzie?

Post autor: EndriuSz » 17 cze 2008, 14:40

A robił to któryś z was? Bo coś mi się wydaję że śruba w takim miejscu nie zda egzaminu.
Hatsan 70S Tuning

Maniek
Posty: 1225
Rejestracja: 03 lip 2006, 13:39

Post autor: Maniek » 17 cze 2008, 14:48

Funkcjonalnie, niema znaczenia czy tam będzie nit czy śrubka.

Awatar użytkownika
Andersh
Posty: 250
Rejestracja: 27 kwie 2007, 10:46
Lokalizacja: podlasie

Post autor: Andersh » 22 cze 2008, 21:20

EndriuSz pisze:Czyli nie ma innej możliwości wyciągnięcia tłoka omijając roznitowanie napinacza??
wyjmiesz bez ruszania tego nitu, nie dotykaj go wogóle, nit śrubą zastępują ci, którzy co wieczór przed snem chcą się zobaczyć z uszczelką tłoka

tu masz co i jak bez walki z nitem http://e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=59
Hatsan 55 Long + tuning, pakuję w pokrowiec od Dronga, PP 6x40 naprawdę działa

Maniek
Posty: 1225
Rejestracja: 03 lip 2006, 13:39

Post autor: Maniek » 22 cze 2008, 21:34

Andersh pisze: wyjmiesz bez ruszania tego nitu, nie dotykaj go wogóle, nit śrubą zastępują ci, którzy co wieczór przed snem chcą się zobaczyć z uszczelką tłoka

tu masz co i jak bez walki z nitem http://e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=59
Powiedz jak chcesz to zrobić. Bo nie rozumiem.

Awatar użytkownika
Andersh
Posty: 250
Rejestracja: 27 kwie 2007, 10:46
Lokalizacja: podlasie

Post autor: Andersh » 22 cze 2008, 22:24

EndriuSz pisze:[...]a co mam zrobić kiedy lufa jest mocowana na bolec na nie na dwie śruby tak jak na zdjęciach zamieszczonych na forum?
Maniek widać przegapiłem już wiem o co biega -sorrki
ale serio H70 nie ma tam śrub?
Hatsan 55 Long + tuning, pakuję w pokrowiec od Dronga, PP 6x40 naprawdę działa

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość